Schurende zandsoorten

Wat zijn schurende zandsoorten? Welk type schuurkorrel moet worden gebruikt bij het schuren van een product? Wat betekenen aluminiumoxide, zirkonium, siliciumcarbide en keramische schuurkorrels?

Basic 4 verschillende schuurkorrels worden gebruikt in gecoate schuurmiddelen.

  • Aluinaarde
  • Zirkonium
  • Silicium carbide
  • Keramiek

Schurende Zandsoorten:


Aluminiumoxide:

Het wordt gebruikt in alle zachte en middelharde houtsoorten, laaggelegeerde ferrometalen, lichte metalen, metalen en legeringen met een laag smeltpunt. Het vertoont hoge prestaties op hout, afhankelijk van het type coating. Het breekt in grote korrels. De kristalstructuur is onregelmatig. Het is middelhard. Vachtkleur is over het algemeen bordeauxrood.

Zirkonium:
Het wordt gebruikt in medium en hard gelegeerde metalen, roestvrij staal, chroom, nikkel, metalen en legeringen met een hoog smeltpunt. Bovendien is het duurzamer dan aluminiumoxide, afhankelijk van het type coating in zeer harde metalen. De kristallijne structuur is regelmatig. Het breekt in kleine stukjes en onthult elke keer spikes. Vachtkleur is blauw.

Silicium carbide:
Het wordt veel gebruikt in natuursteen zoals marmer, graniet, leisteen, kwartsoppervlakken zoals belenco en kunststeen, glas en glasproducten bij slijp- en schuurprocessen.
Schuren kan in de keramische industrie, halfgebakken verglaasd aardewerk, geglazuurd graniet, technisch graniet, ongeglazuurd terracotta, terracotta materialen.
Messinglegering, ook wel geel genoemd, heeft een breed scala aan toepassingen, zoals slijpbanden en het vormen van zachte gietstukken.
Het is veel harder dan andere schuurkorrels. Het is scherpgerand en erg kwetsbaar. Vachtkleur is zwart.

Keramiek:
Ze zijn geschikt voor het schuren en schuren van zeer moeilijk te verwerken materialen zoals gehard staal, metalen en legeringen met een hoog smeltpunt, speciaal roestvast staal, extreem harde metalen gebruikt in de medische industrie, heup- en knieprothesen, chroom- en nikkellegeringen. Het is zeer moeilijk te dragen, geeft elke keer scherpe en scherpe punten en heeft tijdens het dragen een zelfslijpende structuur. De algemene vachtkleur is rood.

Neem contact met ons op voor meer informatie over schuurkorrels.